Portugalac vjeruje da bi se njihovim dolaskom znatno poboljšala igra Kraljeva

Predao mu listu želja

Ronaldo od Pereza traži da u januaru dovede tri nova pojačanja

Endin Čaušević, foto: EPA

Real Madrid u novu sezonu nije ušao baš najbolje i već zaostaje velikih osam bodova za Barcelonom.

Nakon dvije sjajne sezone u kojoj su osvojili sve Kraljevi su ove sezone u znatno lošijoj formi. To se pogotovo odnosi na napad ove ekipe, jer su do posljednjeg kola La Lige Cristiano Ronaldo i Karim Benzema bili u velikoj golgeterskoj krizi. Jasno je da će Real morati nešto mijenjati u januaru, te da će biti novih pojačanja.

Prema pisanju španskih medija Ronaldo je imao razgovor sa predsjednikom Florentinom Perezom i jasno mu je otkrio koje bi igrače volio vidjeti u dresu ovog kluba. Portugalac na listi želja ima trojicu sjajnih igrača i vjeruje da bi oni bili prava pojačanja za Kraljeve.

Prvi na ovoj listi je sjajni mladi portugalski igrač Goncalo Guades koji ove sezone igra fenomenalno u Valenciji. Ovaj 20-godišnji igrač je potpisao za PSG za 30 miliona eura iz Benfice, ali ga je francuski klub odlučio poslati na posudbu na Mestallu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored njega tu je i defanzivac PSG-a Marquinhos koji je ranije bio na meti Barcelone. Ronaldo vjeruje da bi Brazilac došao na Santiago Bernabeu kao zamjena za Raphaela Varanea koji bi najvjerovatnije mogao napustiti redove kraljevskog kluba.

I na kraju liste tu je odlični mladi golman Athletic Bilbaa, Kepa. Navodno, Kepa je već dogovorio sve s Realom u koji će doći u januaru. Njegovim dolaskom znatno će se povećati konkurencija na golmanskoj poziciji gdje su sada Keylor Navas i Casilla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.