Foto Facebook: Navijači Širokog Brijega izašli su na ulice kako bi odali počast osuđenom ratnom zločincu

Izašli na ulice Širokog Brijega

Pokojnom zločincu Praljku podrška stiže i od navijača Širokog

Endin Čaušević

Osuđeni ratni zločinac Slobodan Praljak danas je preminuo u bolnici nakon što je popio otrov tokom presude u Haškom tribunalu.

Praljak je 2013. godine osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, ali se odlučio žaliti na ovu presudu. Međutim, Haški tribunal danas je potvrdio ovu presudu nakon čega je Praljek popio otvor.

On je odmah prebačen u bolnicu u Haagu, ali je nekoliko sati nakon toga potvrđeno da je preminuo. Počast osuđenom zločincu večeras su odali i navijači Širokog Brijega popularni Škripari uz poruku "Počivaj u miru generale".

Podsjećamo, Široki sutra na Pecari dočekuje Želju, a MUP HNK je zabranio dolazak navijačima Plavih zbog sigurnosnih razloga, odnosno današnjih dešavanja u Haškom tribunalu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.