Kamenovan i oštećen autobus NK Široki Brijeg

Incident se dogodio na Ilidži

Kamenovan i oštećen autobus NK Široki Brijeg

Edmir Škorić

Nakon utakmice osmog kola BHT Premijer lige između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg kamenovan je i oštećen autobus u kojem su se nalazili nogometaši gostujućeg tima.

Naime, kako je priopćeno iz MUP-a Kantona/Županije Sarajevo, službenici Četvrte policijske uprave su obaviješteni da su ispod pružnog nadvožnjaka koji spaja naselja Pejton i Otes, općina Ilidža, nepoznate osobe kamenjem gađale i oštetile autobus marke MAN, registracijske oznake 638-M-427, u kojem su bili nogometaši NK Široki Brijeg, javlja Abcportal.info.

 

O ovom slučaju obaviješten je tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu, a očevid su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Osim oštećena koja su nastala na autobusu, oštećeno je i službeno vozilo VW Golf 5, vlasništvo MUP-a Kantona Sarajevo, koje se nalazilo u pratnji autobusa.

 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.