Legendarni Brazilac

Kaka: Da me City sada pozove, ne bih imao dilemu

Ricardo Kaka, najbolji fudbaler svijeta za 2007. godinu, u razgovoru za magazin "Fourfourtwo" otkrio je da je 2009. godine odbio ponudu Manchester Cityja.

U tom periodu na kormilo Manchester Cityja je stigao Sheikh Mansour s namjerom da napravi jedan od najboljih timova u Evropi. Prvo veliko pojačanje bio je Robinho, međutim Građani nisu na tome stali i po svaku cijenu željeli su da dovedu i Kaku.

Za tadašnjeg fudbalera Milana su bili spremni izdvojiti 100 miliona eura, što je bila rekordna suma, međutim Brazilac se na kraju zahvalio na ponudi i prešao u Real Madrid.

"Stigli smo do te faze kada se pregovaralo u brojkama. Plata koja mi je ponuđena bila je mnogo veća nego u Milanu. Počeo sam da se pitam kako bi izgledao moj život u Engleskoj, kao i život moje porodice, sve mi je to prolazilo kroz glavu... Ipak, zaključio sam da nije pravi trenutak da pređem u Manchester City. Nisam bio siguran kakvu će ekipu imati", kazao je Kaka.

Danas bi, priznaje, drugačije postupio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Danas je Manchester City mnogo jači klub, tako da bi odluka bila lakša. Kada bi ponovo počeli pregovori, ne bih imao dilemu", istakao je Kaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.