Šou Pepa Guardiole nakon posljednjeg zvižduka protiv Southamptona

Izgledalo je kao da želi čestitati protivniku

Šou Pepa Guardiole nakon posljednjeg zvižduka protiv Southamptona

Kamere često uhvate trenera Manchester Cityja kako na žustar način objašnjava svojim fudbalerima šta treba da rade na terenu. Pravi primjer toga je njegov razgovor od prije dvije sezone sa veznim fudbalerom Bayerna Joshuom Kimmichom poslije meča protiv Dortmunda, ali i razgovor na treningu Cityja sa Sterlingom. 

Ipak, sinoć se nije obraćao svojim fudbalerima, već jednom protivničkom. Nakon pobjede njegovog tima protv Southamptona 2:1 u okviru Premiershipa, Guardiola je došao do mladog igrača gostiju Nathana Redmonda kojem je očitao lekciju.

Iako je na prvu izgledalo da će Guardiola čestitati napadaču gostiju na dobroj partiji, on je odlučio da se pošteno izdere na njega, a obzirom na to da je igrač Southamptona prilikom odgovora držao ruku na ustima, nije potpuno jasno o čemu su razgovarali.

Ipak, nakon utakmice Guardiola je nagovijestio o čemu se radi u razgovoru za BBC.

"Rekao sam Redmondu kako je dobar bio. Southampton ima super talentovae fudbalere, a Redmond je sjajan u situacijama jedan na jedan. Ali, oni nisu htjeli da igraju fudbal i zadržavali su vrijeme od devete minute. Samo sam htio da igraju fudbal", rekao je Pep nakon meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, sinoćnji trijumf je bio 12. zaredom u Premiershipu za Guardiolinu ekipu, a u narednom meču igraju protiv West Hama.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Filangi
Ko da gledam, kupuje ga u julu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi