EPA

Lautaro Martinez postaje novi igrač Jorgandžija

Napadač Racinga izabrao Atletico Madrid ispred Monaca i Borussije Dortmund

Eldar Ganibegović

Španski mediji prenose kako je Atletico Madrid veoma blizu potpisivanja mladog napadača Racinga Lautara Martineza.

Naime, dogovor između dva kluba je postignut, a Jorgandžije će za ovog mladog Argentinca platiti 12 miliona eura.

Altetico nije bio jedini klub koji je želio ovog talentovanog igrača, interesovanje su pokazivali Borussija Dortmund i Monaco, ali upornost španskog kluba je izgleda bila ključna.

Navodno, izvori bliski Diario AS-u prenose da je agent ovog igrača Roly Zarate bio prisutan na posljednjoj utakmici Atletica protiv Elchela u Kupu kralja, gdje su domaćini slavili s 3:0.

Diego Costa i Vitolo će se u januaru pridružiti ekipi Diega Simonea, ali očekuje se da će nekoliko igrača napustiti ovaj klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema informacijama koje dolaze iz Španije Lautaro će igrač Madriđana službeno postati u januaru, ali će se vratiti na posudbu u Racing u kojem će se zadržati do juna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.