Želi se fokusirati na teren

Sterling odgodio pregovore o novom ugovoru sa Cityjem

Napadač Manchester Cityja Raheem Sterling ove sezone igra najbolji fudbal u svojoj karijeri i predstavlja jednu od najvećih Guardiolinih uzdanica u pohodu na šampionski pehar u Premier ligi.

Sterling je na 20 utakmica postigao ukupno 13 golova, od čega devet u Premier ligi, pa su u Manchester Cityju željeli odmah započeti pregovore oko produženja ugovora.

Trenutni Sterlingov ugovor sa Građanima važi do 2020. godine i po njemu Englez zarađuje 180.000 funti sedmično, a City je spreman još više 'odriješiti kesu' da ga zadrži na Etihadu.

Međutim, Sterlingu sada nije prioritet da pregovara o novom ugovoru, pa je sa svojim zastupnikom poručio rukovodstvu kluba da se to može očekivati tek na ljeto nakon završetka Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sterling se želi fokusirati isključivo na teren i pred njim je još šest mjeseci sezone koja bi, po svemu sudeći, mogla biti njegova najuspješnija u karijeri.

Raheem Sterling (22) je u Manchester City stigao 2015. godine iz Liverpoola, a sa Građanima je do sadaosvojio samo jedan trofej i to u Liga Kupu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.