Pogba i definitivno propušta gradski derbi protiv CItyja
Pogba je dobio direktan crveni karton nakon što je nagazio Bellerina

Neće se žaliti na crveni karton

Pogba i definitivno propušta gradski derbi protiv CItyja

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Manchester Uniteda za vikend igraju veliki gradski derbi protiv Manchester Cityja u okviru 16. kola engleskog Premiershipa.

Crveni đavoli su u prethodnom kolu ostvarili pobjedu u derbiju protiv Arsenala na Emiratesu rezultatom 3:1. Međutim, Jose Mourinho u utakmici dosadašnjeg dijela sezone neće moći računati Paula Pogbu koji je protiv Topnika dobio direktan crveni karton.

Francuski reprezentativac je morao ranije pod tuš nakon što je nagazio Hectora Bellerina i zbog toga neće igrati protic Cityja. Navijači Uniteda su se nadali da bi se moglo desiti čudo i da će se United žaliti na ovu odluku, ali sada je jasno da se to neće desiti.

Naime, iz Manchester Uniteda su saopštili danas da se neće žaliti na crveni karton Pogbe jer su vjerovatno svjesni da je Francuz zaslužio crveni karton. To i definitivno znači da Pogba neće imati pravo nastupa u narednoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije toga Pogba je posljednji crveni karton dobio u maju 2013. godine protiv Palerma kada je nastupao za Juve.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi