Sutra ćemo saznati preostala četiri putnika u osminu finala Lige prvaka

Ostale još četiri nepoznanice

Do sada se 12 timova kvalifikovalo u osminu finala Lige prvaka

Ostalo je još jako malo vremena, tačnije samo jedan dan do kraja grupne faze Lige prvaka za sezonu 2017/18.

Ove sezone nema pretjerano mnogo napetosti i uzbudljivosti kada je u pitanju prolaz u osminu finala, a već je 12 klubova do sada kartu čekiralo za ovu fazu takmičenja.

Kada su u pitanju večerašnje utakmice, bilo je samo nekoliko manjih nedoumica, ali sve se većinom svodilo samo na teroretske šanse nekih klubova da se nađu u osmini finala. Tako se naprimjer Atletico Madrid nadao da će Qarabag uzeti barem jedan bod na gostovanju kod

Rome, a da će oni pobijediti u gostima Chelsea. Ipak, na kraju se ni jedno, ni drugo nije desilo.

Također, plasman dalje po teoretskim šansama mogao je ostvariti i Sporting Lisabon, ali za to im je trebala pobjeda u gostima kod Barcelone i barem remi Juventusa u Grčkoj protiv Olympiakosa. Naravno, ni to se nije desilo.

Teoretske šanse imala je i ekipa CSKA Moskve, ali ni oni nisu uspjeli da naprave čudo na Old Traffordu protiv Mancheste Uniteda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dakle, do sada se u osminu finala plasiralo 12 timova i to: Barcelona, Basel, Bayern Minhen, Bešiktaš, Chelsea, Juventus, Manchester City, United, PSG, Real Madrid, Roma i Tottenham.

Treba reći i to da velike šanse za plasman dalje sutra imaju Liverpool, Sevilla, Porto i Shakhtar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.