Iako su se u prvi mah navijači Dortmunda prepali - to je bila samo šala!

Trener Dortmunda se našalio

Bosz: Aubameyang je užasan igrač, ne treba Real Madridu

Fudbaleri Borussije Dortmund večeras će gostovati kod Real Madrida u okviru 6. kola grupne faze Lige prvaka.

Do prije nekoliko godina dueli ovih timova važili su za prave klasike u Ligi prvaka, ali danas je Dortmundova realnost daleko ispod osmine finala ovog takmičenja.

Real Madrid je veliki favorit na večerašnjem susretu, a trener Dortmunda Peter Bosz je na press konfederenciji iskoristio priliku da se našali sa španskim medijima oko eventualnog transfera Aubameyanga u madridsku ekipu.

"On je užasan igrač, veoma je loš, nije vrijedan Real Madrida", rekao je Bosz pa je priznao da se šalio: "To je šala. On je izvrstan i ima kvalitet da igra za Real Madrid, ali ja se nadam da će ostati s nama", rekao je Bosz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trener Dortmunda nalazi se pod velikim pritiskom jer je klub ostvario samo jednu pobjedu na posljednjih 11 mečeva i to u DFB Pokalu protiv Magdeburga.

"Nalazimo se u teškom trenutku, ali moramo pokušati da odigramo dobar meč. Nije to samo utakmica za bodove, već i za samopouzdanje. Ako je Real u krizi, u čemu smo onda mi?", upitao se za kraj holandski stručnjak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.