Do sada se 12 timova kvalifikovalo u osminu finala Lige prvaka
Sutra ćemo saznati preostala četiri putnika u osminu finala Lige prvaka

Ostale još četiri nepoznanice

Do sada se 12 timova kvalifikovalo u osminu finala Lige prvaka

Ostalo je još jako malo vremena, tačnije samo jedan dan do kraja grupne faze Lige prvaka za sezonu 2017/18.

Ove sezone nema pretjerano mnogo napetosti i uzbudljivosti kada je u pitanju prolaz u osminu finala, a već je 12 klubova do sada kartu čekiralo za ovu fazu takmičenja.

Kada su u pitanju večerašnje utakmice, bilo je samo nekoliko manjih nedoumica, ali sve se većinom svodilo samo na teroretske šanse nekih klubova da se nađu u osmini finala. Tako se naprimjer Atletico Madrid nadao da će Qarabag uzeti barem jedan bod na gostovanju kod

Rome, a da će oni pobijediti u gostima Chelsea. Ipak, na kraju se ni jedno, ni drugo nije desilo.

Također, plasman dalje po teoretskim šansama mogao je ostvariti i Sporting Lisabon, ali za to im je trebala pobjeda u gostima kod Barcelone i barem remi Juventusa u Grčkoj protiv Olympiakosa. Naravno, ni to se nije desilo.

Teoretske šanse imala je i ekipa CSKA Moskve, ali ni oni nisu uspjeli da naprave čudo na Old Traffordu protiv Mancheste Uniteda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dakle, do sada se u osminu finala plasiralo 12 timova i to: Barcelona, Basel, Bayern Minhen, Bešiktaš, Chelsea, Juventus, Manchester City, United, PSG, Real Madrid, Roma i Tottenham.

Treba reći i to da velike šanse za plasman dalje sutra imaju Liverpool, Sevilla, Porto i Shakhtar.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi