Napadač Borussije propušta veći dio sezone

Višemjesečna pauza za Philippa

Napadač Borussije propušta veći dio sezone

Mladi fudbaler dortmundske Borussije Maximilian Philipp morat će određeno vrijeme provesti van terena.

Philipp je, naime, protekle sedmice zadobio povredu u meču protiv Bayera iz Leverkusena (1:1), a medicinski pregledi kojima je naknadno podvrgnut pokazali su da je ovom napadaču stradalo koljeno.

Iz Borussije su potvrdili da je riječ o povredi ozbiljne prirode, a u saopštenju za medije također stoji da će Philipp propustiti veći dio bundesligaške sezone.

Na Westfalen ovaj 23-godišnji napadač koji je rođen u Berlinu stigao je ljetos iz Freiburga. Ove sezone je za 'Milionere' odigrao 11 utakmica u prvenstvu i pritom postigao šest pogodaka uz dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi