Foto: EPA

Nakon pet godina napušta klub

Kraljevi donijeli odluku: Bale može ići

Midhat Šljivak

Real Madrid dozvolio je Garethu Baleu da napusti klub na kraju sezone, tvrde španski mediji.

Velšanin je u Realu od 2013. godine. Tada je u najvećem transferu ikad stigao iz Tottenhama, ali u Madridu nikad nije pokazao zašto je postao najskuplji fudbaler i povrede su ga potpuno uništile.

Nakon pet godina Kraljevi su ga odlučili pustiti. Dozvoljeno mu je da pregovara sa drugim timovima i izvjesno je kako će 28-godišnji ofanzivac napustiti klub na kraju ove sezone.

Bale će se vjerovatno vratiti u Premiership. Tamo ga eli ekipa Manchester Uniteda koja je usprkos velikom broju povreda za njega spremna izdvojiti 50 miliona funti.

Reprezentativac Velsa je u karijeri odigrao 160 utakmica za Real i postigao je 70 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.