Courtois već zna gdje će nakon Chelseaja
Foto: EPA

Nema nikakvih dilema

Courtois već zna gdje će nakon Chelseaja

M. Šljivak

Belgijanac Thibaut Courtois (25) već zna gdje će nastaviti karijeru nakon što završi epizodu u Chelseaju.

Sjajni golman ima ugovor sa Plavcima do ljeta 2019. godine, ali se u posljednje vrijeme povezuje sa prelaskom u redove madridskog Reala, te torinskog Juventusa.

Kako produžetak saradnje sa Chelseajem nije ni blizu realizacije, Belgijanac bi mogao biti stavljen na transfer listu, a postoji mogućnost i da napusti tim kao slobodan igrač po isteku ugovora.

Njegova želja o novom klubu je jasna. Želi se vratiti u Španiju i to je priznao u razgovoru za španske medije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne želim ništa kriti. Svi koji me poznaju, veoma dobro su upućeni u činjenicu da me Španija veoma privlači. Ako se tamo ne vratim ubrzo, sigurno je da ću u narednim godinama ponovo u La Ligu", poručio je Belgijanac.

Courtois se pored Reala povezuje i sa Atleticom. On je već branio tri sezone za ovaj tim (2011-2014) kada je bio posuđen iz ekipe Chelseaja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi