Kenan Pirić trenutno važi za jednog od najboljih bh. golmana

Dvojac iz Zrinjskog na meti slovenskog prvaka

Pirić i Ćavar pojačavaju Maribor?

Samir Mlaćo

Aktuelni prvak naše zemlje mostarski Zrinjski mogao bi u zimskom prelaznom roku ostate bez prvog golmana Kenana Pirića i mladog reprezentativca naše zemlje Marijana Ćavara.

Naime, prema pisanju transfermakta, ovaj dvojac nalazi se na meti slovenskog prvaka Maribora, te neće biti iznenađenje ako se transfer i ostvari.

Kako saznaje SportSport.ba, ukoliko se transferi i ostvare, Pirić će ostati na pozajmici u Zrinjskom do 01.06. 2018.godine, dok će Ćavar odmah put Maribora, pod uslovom da Viole prodaju Izraelca Kabhu.

Ukoliko Pirić i Ćavar pojačaju Maribor, Zrinjski će inkasirati oko 700.000 eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pirić je ove polusezone u Premijer ligi upisao sedamnaest nastupa, te dva u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a u Mostar je stigao iz tuzlanske Slobode. Važi za jednog od najboljih bh. golmana.

Marijan Ćavar je 19-godišnjak koji predstavlja budućnost bh. nogometa, a u prvom dijelu sezone u Premijer ligi je ubilježio 15 nastupa i dodao tri asistencije. Za mladu reprezentaciju BiH dodao je četiri nastupa i jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.