Čelik se ponadao protiv Zrinjskog, ali su Plemići stigli do laganog trijumfa u Zenici
Teški vremenski uslovi nisu spriječili igrače Čelika i Zrinjskog da pruže zaista dobru fudbalsku predstavu i da odigraju ponajbolji meč u sezoni.

Pobjeda gostiju na Bilinom polju

Čelik se ponadao protiv Zrinjskog, ali su Plemići stigli do laganog trijumfa u Zenici

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Zrinjski je u 18. kolu Premijer lige BiH savladao u Zenici ekipu Čelika sa 3:1.

Iako je teren bio težak za igru i potpuno prekriven snijegom, to nije smetalo ovim ekipama da u prvih 45 minuta pruže zaista fantastičnu partiju.

Zrinjski je krenuo ofanzivno. Željeli su doći do ranog gola, ali su doživjeli pravi šok u sedmoj minuti. Ajdin Mahmutović je ukrao loptu Katanecu i matirao je Pirića za iznenađujuću prednost domaćeg tima od 1:0.

Najbolji igrač Čelika je u 15. minuti morao da napusti meč zbog povrede i igra domaćih se njegovim izlaskom potpuno raspala.

Nakon primljenog gola Plemići su žestoko krenuli prema golu Čelika. Redale su se šanse pred golom Karajbića, a u 23. minuti gosti iz Mostara dolaze do izjednačenja. U gužvi u kaznenom prostoru se najbolje snalazi bivši igrač Zeničana Mesud Pezer za izjednačenje rezultata na 1:1.


Nije tim Blaža Sliškovića stao već je pod svaku cijenu želio preokret. Imali su nekoliko zaista kolosalnih šansi pred golom Čelika, domaći su se nekako spašavali, ali u 40. minuti Zrinjski ipak dolazi do vodstva. Filipović je odlično uposlio Harisa Handžića koji pogađa za prednost od 1:2.

Rezultatom 1:2 u korist mostarskog tima otišlo se na odmor, da bi gosti i u nastavku krenuli zaista žestoko prema golu Čelika.

To im se isplatilo već u 54. minuti kada su postigli i treći gol danas. Handžić je prošao po lijevoj strani, nesebično je uposlio Nemanju Bilbiju koji lagano pogađa za vodstvo gostiju od 1:3.

Nakon trećeg gola Plemića igra se malo umirila. Istina, šansi je bilo još, naročito pred golom domaćeg tima, ali promjene rezultata do kraja nije bilo.

Zrinjski je barem na 24 sata preuzeo vrh tabele i polusezonu završavaju sa 40 bodova, dok je Čelik u teškoj situaciji na pretposljednjem mjestu sa samo 10 osvojenih bodova.


Premijer liga BiH, 18. kolo:

Čelik - Zrinjski 1:3 (Mahmutović 7' / Pezer 23', Handžić 40', Bilbija 54')

ČELIK: Karajbić, Udovičić, Jurković, Duvnjak, Popović, Pašalić, Mehić, Šabanović, Mahmutović, Duraković, T. Adilović.

ZRINJSKI: Pirić, Galić, Barišić, Handžić, Pezer, Stojkić, Todorović, Jamak, Katanec, Filipović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi