Dolazi golman Athletica

Real Madrid dogovorio prvo pojačanje za januar!

Edmir Škorić

Dugo se Real Madrid povezivao s Davidom De Geom, ali čuvara mreže kraljevski tim našao je u Španiji i po svemu sudeći radi se o dugoročnom rješenju, mada to tek treba da se dokaže.

De Gea ostaje vjeran Manchester Unitedu, a u Realu nemaju previše vremena za čekanje, pa su dogovorili saradnju sa Kepom Arrizabalagom, mladim golmanom koji će doći u zimskom prelaznom roku iz Athletic Bilbaa.

Njemu u junu ističe ugovor na San Mamesu, a u Real dolazi za 'samo' 20 miliona eura, što stvarno nije puno uzimajući u ozbir njegove godine i potencijal, ali i cijenu drugih mladih golmana poput Donnarumme.

Kepa će imati platu od 2.5 miliona godišnje na Santiago Bernabeu, a njegovim dolaskom Real će vjerovatno pustiti Kiku Casillu, dok će Jesus Navas ostati kao "anđeo čuvar" mladom golmanu do ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi Kepa će potpisati na šest godina, a Marca tvrdi da, ukoliko ovaj ispuni očekivanja, Kraljevi definitivno odustaju od imena poput De Gee, Courtoisa ili Donnarumme.

Mada, još uvijek se Real nije oglasio, a u Athleticu ne priznaju da su izgubili velikog talenta, no po svemu sudeći transfer je završena stvar i početkom januara će biti ozvaničen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.