Težak raspored stvara probleme Chelseaju

Morata ne može izdržati žestok tempo, propušta Huddersifeld

Chelsea je od 18. novembra do danas odigrao čak sedam utakmica, zbog zgusnutog rasporeda Premier lige i obaveza u Ligi prvaka, a Conte vjeruje da je nevjerovatan tempo igranja utakmica počeo ostavljati traga na njegovim igračima, koji sve češće imaju probleme sa povredama i fizičkom spremom.

Conte tako u Huddersfield neće povesi Alvara Moratu koji je izuzetno umoran, ali i zbog činjenice da Španac ima određenih problema sa leđima.

"Morata neće igrati, jer je umoran i ima problema sa leđima. Kada igrate svaka tri dana misim da je nemoguće odraditi kvalitetne treninge i poraditi na kondiciji i fizičkoj spremi igrača. Jednostavno je nemoguće. Teško je spremiti igrače za toliko utakmica", izjavio je Conte pred večerašnji susret, pa dodao:

"Mislim da se jednostavno moramo suočiti sa stvarnošću i pokušati dati sve od sebe. Ne trebam se sada žaliti zbog svega. Samo moramo dati svoj maksimum".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.