Okršaj Barce i Chelseaja je zagarantovan spektakl

Sjećate li se legendarnog gola Ronaldinha?

Okršaj Barce i Chelseaja je zagarantovan spektakl

Endin Čaušević

Liga prvaka će nam, kao i obično, već u osmini finala ponuditi okršaje evropskih velikana, a u centru pažnje će sigurno biti dvomeč Chelseaja i Barcelone.

Katalonski i londonski klubovi su u prošlosti imali žestoke duele u nokaut fazama Lige prvaka. Sve je počelo 2005. godine kada je nakon dvomeča Chelsea prošao dalje, no svi pamte legendarni gol Ronaldinha koji je sigurno jedan od najljepših golova ikad.

Samo godinu dana kasnije ponovo su se sastali, a tada je Barcelona bila uspješnija. Ipak, vjerovatno najzvučniji okršaj bio je 2009. godine i legendarni meč na Stamford Bridgeu. Barca je golom u posljednjim sekundama prošla dalje golom Inieste, no i uz veliku pomoć sudija.

Barca i Chelsea sastali su se i tri godine kasnije u polufinalu, a tada su Plavci iznenadili Katalonce i plasirali su se u finale, te kasnije stigli i do titule. Sudeći prema tim utakmicama sigurno nas očekuje još jedan spektakularni dvomeč ove dvije ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi meč igra se 20. februara na Stamford Bridgeu, dok je revanš na rasporedu 14. marta u Barceloni. Čekajući ove okršaje vrijedi se prisjetiti legendarnog gola Ronaldinha kojeg je postigao 8. marta 2005. godine u Londonu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Batistuta
Za mene ovo je finale prije finala i prolaz Chelsea
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti