Bundesliga, 16. kolo

Koln kapitulirao nakon sat vremena igre na Allianz Areni

Bayern Munich je bio izraziti favorit u utakmici 16. kola Bundeslige protiv posljednjeplasiranog Kolna. Iako su mnogi očekivali veliki broj golova u mreži Jarčeva, Bavarci su na kraju došli tek do minimalne pobjede od 1:0.

Bavarci su istina od samog starta susreta apsolutno diktirali tempo susreta. Ipak, propustili su i veliki broj prilika.Pokušavali su Lewandowski, Sule, Muller i Ribery, ali je mreža Kolna mirovala sve do 60. minute. Boateng je poslao fantastičnu loptu u kazneni prostor gostiju, Muller je odložio glavom za Lewandowskog, a Poljak je rutinski pogodio za 1:0.
Ispostavit će se da je gol iz 60. minute bio dovoljan za pobjedu Bayerna na svojoj Allianz Areni.

Minimalnu pobjedu (1:0) je slavio i Bayer Leverkusen protiv Werdera iz Bremena, a jedini gol na utakmici je viđen u 11. minuti, kada je rutinski pogodio Alario.

Hertha je na svom terenu došla do pobjede nad Hannoverom rezultatom 3:1.
Berlinska ekipa je već nakon prvog poluvremena imala vodstvo od 2:0 i to nakon dva gola Salomona Kaloua (u 18. i 45. minuti).
Hannover uspijeva smanjiti zaostatak u 65. minuti nakon što se Bebou našao na pravom mjestu i pospremio u gol jednu odbijenu loptu.
Domaći, ipak, potvrđuju pobjedu u 83. minuti preko Torunargija koji je odlično regaovao nakon ubacivanja iz ugla.

Izuzetno zanimljiv meč su odigrali Schalke i Augsburg, a na kraju su Švabe slavile rezultatom 3:2.
Poveo je Schalke preko Di Santa u 44. minuti, da bi nakon dvije minute igre u nastavku Burgstaller pogodio za 2:0. Iako se činilo da će Schalke lagano doći do pobjede, Augsburg uspijeva izjednačiti.
Prvo je Caiuby smanjio na 2:1 u 64., da bi u 79. minuti Gregoritsch pogodio sa biječe tačke za 2:2.
Ipak, Schalke u finišu stiže do pobjede. Igrala se 83. minuta kada je sudija pokazao na bijelu tačku, a Caligiuri pogodio za konačnih 3:2.

U utakmici koja je odigrana nešto ranije Hoffenheim je sa 1:0 savladao Sttutgart, a jedini gol na utakmici je postigao Uth u 81. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 16. kolo:

Bayern - Koln 1:0
Bayer Leverkusen - Werder 1:0
Hoffenheim - Sttutgart 1:0
Hertha - Hannover 3:1
Schalke - Augsburg 3:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.