"Bayern mora napustiti Bundesligu, prije ili kasnije"
U Njemačkoj jednostavno više nema konkurencije, a Kahn ne vjeruje ni da će je biti u budućnosti.

Legendarni Kahn je uvjeren da drugog puta nema

"Bayern mora napustiti Bundesligu, prije ili kasnije"

Nekadašnji njemački golman Oliver Kahn je sa velikim uspjehom nosio dres minhenskog Bayerna 14 godina, a bivši kapiten Bavaraca se sada povezuje sa mogućim preuzimanjem neke od funkcija u svom ovom klubu.

U septembru 2008. godine Oliver Kahn je posljednji put čuvao mrežu Bayerna, a od tada se navijači minhenskog giganta nadaju da će se vratiti na neku od rukovodećih funkcija u klubu.

Upravo o svojoj budućnosti, ali i budućnosti samog Bayerna Kahn je razgovarao sa novinarima njemačkog Bilda.

"Moj angažman u klubu bi zavisio od zadatka...Projekti na kojima trenutno radim me iscrpljuju, pa zbog toga nisam na nekoj od pozicija i nema me baš u fudbalskom biznisu", istakao je Kahn.

"Nije se puno toga promijenilo u Bayernu od mog odlaska u penziju 2008. godine...Bez obzira na njihove godine klupski doktor Muller-Wohlfarth i trener Jupp Heynckes su i dalje vrhunski stručnjaci u svojim poljima. Jedina razlika je da Bayern ima manje prave konkurencije u Njemačkoj", izjavio je legendarni golman.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Danas 48-godišnji Kahn zbog toga smatra da će Bayern biti primoran da napusti Bundesligu.

"Predlagane su različite ideje, poput one da se ukine pravilo vlasništva '50+1' kako bi se privukla ulaganja u druge klubove. Ipak, teško je reći da li bi to dovelo do jače konkurencije. Prije ili kasnije, Bayern će morati napustiti Bundesligu, a najbolji evropski klubovi će napraviti novo takmičenje", dodao je na kraju Oliver Kahn.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi