NBA liga

Houston razbio Spurse, Denver velikim preokretom do pobjede

Eldar Ganibegović

Košarkaši Denver Nuggetsa su nakon jednog produžetka uspjeli slomiti otpor New Orleans Pelicansa i tako doći do pobjede rezultatom 117:111.

Pelicansi su u prvom dijelu meča bili bolji protivnik, pa su poslije prve dvije četvrtine imali 12 poena prednosti.

Nastavili su Cousins i društvo sa boljom košarkom i u daljem toku meča, te su nakon tri dionice imali vodstvo od 10 poena razlike. Međutim zadnja četvrtina donijela je sjajnu igru domaćeg sastava, koji uspjeva da dođe do poravnanja i odvede utakmicu u produžetak.

Nuggetsi su bili u naletu i željeli su doći do pobjede, što su na kraju i uspjeli, jer su Pelicansi u produžetku pokazali vrlo malo.

DeMarcus Cousins je za goste brojao do 29, dok je u pobjedničkom sastavu Gary Harris odigrao sjajnu utakmicu i postigao 21 poen.

U posljednjoj utakmici večerašnjeg programa NBA lige snage su odmjerili Houston Rocketsi i San Antonio Spursi u Toyota Centru. Rakete su stigle do zaslužene i visoke pobjede rezultatom 124:109.

Spursi nisu mnogo pokazali u ovom meču u kojem im se u momčad vratio njihov najbolji igrač Kawhi Leonard.

Chris Paul je bio sjajan, kao i James Harden. Obojica su postigli po 28 poena, a za goste je najefikansiji bio LaMarcus Aldridge.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.