Greek Freak nije mogao sam protiv raspoloženih Pelicansa, Irving vodio Boston do trijumfa

Bullsi i Portland do pobjeda

Greek Freak nije mogao sam protiv raspoloženih Pelicansa, Irving vodio Boston do trijumfa

E. Ganibegović

Boston Celticsi su na krilima sjajnog Kyrie Irvinga došli do pobjede u svojoj dvorani protiv Denver Nuggetsa rezultatom 124:118.

Zaista sjajnu košarkašku predstavu su nam pružili Boston i Denver, pa smo imali priliku vidjeti čak 242 poena. U prvom poluvremenu je domaći sastav diktirao igru, te su na odmor otišli s prednošću od devet poena razlike.

Međutim, gostujući sastav svoj zaostatak smanjuje na pet poena razlike nakon tri odigrane četvrtine. Očekivalo se da će posljednja dionica biti izrazito neizvjesna, ali igrači Celticsa su se podrudili da do toga ne dođe, pa su na kraju stigli do zaslužene pobjede.

Kyrie Irving je brojao do 33, a tome je dodao i sedam asistencija. U dresu Denvera najbolji pojedinac je bio Gary Harris koji je postigao 36 poena.

Portland je stigao do slavlja na gostovanju kod Miamija rezultatom 95:102. Heat je bio odličan u prve tri četvrtine, ali gosti su posljednju odigrali nevjerovatno dobro i tako preokrenuli rezultat i došli do pobjede.

CJ. McCollum je za Portland postigao 28 poena, dok je na drugoj strani Ellington zabio 24 poena.

Još jedna odlična utakmica odigrana je između Chicago Bullsa i Utah Jazza, a na kraju su slavili Bullsi rezultatom 103:100. Chicago je u ovome susretu bio domaćin i nakon prvog dijela je imao pola koša prednosti. Nastavila se tijesna borba i u nastavku meča, ali Bullsi su na kraju pokazali veću koncentraciju i na taj način upisalu pobjedu.

Nevjerovatni Donovan Mitchell je u ovom susretu zabio 32 poena, dok je Bullse do pobjede predvodio briljantni Nikola Mirotić s 29 poena.

Susret između Pelicansa i Milwaukeeja je također bio jedan od poslastica večeri. U ovome dvoboju pobjedu su odnijeli Davis i društvo rezultatom 115:108. Naravno, Greek Freak je kod gostojuće ekipe brojao do 32, a da domaćini dođu do pobjede potrudio se kako Cousins tako i Davis. Obojica su upisala double-double učinke, pa je tako DeMarcus imao 26 poena i 13 skokova, dok je Anthony postigao 15 poena i tome dodao 10 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi