Paul blistao u pobjedi svoje ekipe, DeRozan uništio Sunse

NBA liga

Paul blistao u pobjedi svoje ekipe, DeRozan uništio Sunse

E. Ganibegović

Toronto Raptorsi su rutinski slavili protiv Phoenix Sunsa rezultatom 109:115.

Utakmica koja je igrana u Resort Areni pripala je gostima, koji su nakon prvog dijela meča imali šest poena prednosti. U trećoj četvrtini Kanađani povećavaju svoje vodstvo na 13 poena razlike, pa je u tom trenutku pitanje pobjednika bilo riješeno.

Posljednja dionica je donijela nešto opušteniju igru Toronta, što su Sunsi iskorisitili i uspjeli smanjiti zaostak u jednom trenutku čak na dva poena. Ali, na tome su stali, jer su gosti ipak na kraju utakmicu priveli u svoju korist.

DeRozan je bio najbolji pojedinac kod Raptorsa, a brojao je do 37. Za Sunse, koji su igrali bez svog najboljeg igrača Bookera, dobru partiju pružio je Daniels s 32 postignuta poena.

U zadnjoj utakmici večeri, Houston Rocketsi su stigli do lake pobjede protiv Charlotte Hornetsa s 108:96. Već poslije prvog poluvremena Rakete su imale 15 poena prednosti, što je bilo nedostižno za Hornetse. U trećoj četvrtini povećavaj usvoje vodstvo na 22 poena, dok su u posljednjih 12 minuta odradili rutinski posao.

Rakete je do pobjede predvodio Chris Paul, koji je upisao dobule double učinak. Sjajni playmaker postigao je 31 poen i čak je 11 puta uposlio svoje saigrače. Dwight Howard je također na drugoj strani imao double-double učinak s 26 poena i 18 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi