Cavaliersi uz dva rekorda slavili protiv Atlante, Nuggetsi bolji od Pistonsa
Cavsi su osim pobjede postavili i dva rekorda, a posebno će se pamtiti prva dionica

NBA liga

Cavaliersi uz dva rekorda slavili protiv Atlante, Nuggetsi bolji od Pistonsa

Cleveland Cavaliersi su večeras u Quicken Loans Areni pobijedili ekipu Atlanta Hawksa sa 123:114. 

Gledaoci su imali priliku da vide sjajnu prvu dionicu u kojoj su domaći postavili rekord sezone sa devet trojki za 12 minuta. Ipak, gosti su se dobro držali i prva četvrtina završila je rezultatom 31:31. Nastavak meča donio je još bolju igru domaćih, a gosti su stali. U drugoj četvrtini Cavaliersi su pogodili i 10. trojku čime su postavili rekord franšize sa 17 vezanih mečeva sa barem deset trojki. U tom periodu igre domaći su stekli prednost od 14 razlike (62:48).

Drugo poluvrijeme Cavaliersi su otvorili sjajno i brzo su došli do čak 21 poena prednosti. Na odmor između treće i četvrtine otišlo se pri rezultatu 94:77. Na kraju je susret završen rezultatom 123:114.

Pobjedničku ekipu je predvodio LeBron James sa 22 poena i 16 asistencija, dok je Kyle Korver ubacio tri poena manje. Kod Atlante Taurean Prince je imao 22, a Kent Bazemore 20 poena.

Od ostalih mečeva koji su počeli od 01.00 sati Denver Nuggetsi su slavili kod Detroit Pistonska sa 103:84, dok New York Knicksi i Los Angeles Lakersi trenutno igraju produžetke. U pobjedi Nuggetsa najefikasniji je bio Jamal Murray sa 28 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi