Planiraju zaraditi

Zahović zadovoljno trlja ruke, Mariborčanima se smiješe milioni

Edmir Škorić

Slovenački prvak Maribor poslovao je dobro posljednjih godina, no čini se da će u kasu Viola stići dodatni milioni.

Maribor je igrama u Ligi prvaka već zaradio dosta novca, pa ima priliku da kupuje u narednom periodu. Među pojačanjima će biti i bh. golman Kenan Pirić, te Marin Ćavar, dvojac koji je trenutno u Zrinjskom.

Pored toga, Mariborčani planiraju i da prodaju i navodno već imaju dobre ponude na stolu. Direktor kluba Zlatko Zahović je i dalje tajanstven, a nedavno je naslutio da bi Hertha mogla da kupi bh. napadača Jasmina Mešanovića.

Mogao bi to da bude višemilionski transfer za Maribor, a uz to, jedan renomiran klub planira da kupi Jean-Claudea Billonga, što bi također bio transfer težak nekoliko miliona eura.

Prodajom Bosanca i Francuza Mariborčani bi napunili kasu i mogli bi da dovedu još kvalitetnih i mladih igrača, što bi mogao da bude temelj za novi iskorak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.