Kako je Mešanović "častio" Maribor dovođenjem Pirića?
Svaki bod u grupnoj fazi Lige prvaka vrijedi 500.000 eura, pa se možemo vratiti 20-ak dana unazad kada je Jasmin Mešanović u 90+ pogodio za remi protiv Spartaka u Moskvi (1:1).

Samo jedan gol je bio dovoljan

Kako je Mešanović "častio" Maribor dovođenjem Pirića?

Bh. reprezentativni golman Kenan Pirić će od naredne sezone biti član slovenačkog Maribora, što je danas potvrdio i sportski direktor ovog kluba Zlatko Zahović.

Zahović je izjavio da smatra završenim i dovođenje Marijana Ćavara, a to bi značilo da će prvak Slovenije u manje od godinu dana dovesti trojicu fudbalera Zrinjskog.

Prvi od njih bio je Jasmin Mešanović, koji je očigledno otvorio vrata Maribora i svojim donedavnim saigračima. Zanimljivo je što je samo jedan njegov pogodak bio dovoljan klubu sa Ljudskog Vrta da obezbijedi novac za sljedeće pojačanje - Kenana Pirića.

Maribor je takmičenje u grupnoj fazi Lige prvaka završio kao posljednji u grupi sa Liverpoolom, Spartakom i Sevillom, ali se uopšte nije obrukao. Čak naprotiv, Mariborčani su tri puta remizirali, osvojili tri boda i zahvaljujući tome zaradili 1.5 milion eura.

Svaki bod u grupnoj fazi Lige prvaka vrijedi 500.000 eura, pa se možemo vratiti 20-ak dana unazad kada je Jasmin Mešanović u 90+ pogodio za remi protiv Spartaka u Moskvi (1:1).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom da će Maribor navodno platiti Kenana Pirića oko 400.000 eura, od tog jednog gola će im ostati i viška novca što je samo još jedan od dokaza koliki se novac vrti u Ligi prvaka i kakav je to raj za balkanske klubove.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi