Bundesliga, 17. kolo

Bayern uz dosta sreće do pobjede protiv Stuttgarta, prvi trijumf Kolna

Bayern Munchen je u okviru 17. kola Bundeslige gostovao kod Stuttgarta i u finišu utakmice stigao do minimalne (0:1) pobjede.

Stuttgart je, ipak, prvi zaprijetio i to u 7. minuti preko Chadraca Akola, ali je Ulreich odlično odbranio njegov udarac.

Nakon toga, međutim, počinje dominacija Bayerna. Prijetili su redom Tolisso, Rodriguez, Coman i Boateng, ali su se domaći uspijevali odbraniti sve do finiša susreta.

Igrala se 79. minuta kada je je Coman upoaslio Mullera u kaznenom prostoru domaćih, a ovaj silovitim udarcem pogodio za, ispostavit će se, konačnih 0:1.

Sttutgart je imao veliku priliku da dođe do jednog boda sa bijele tačke u posljednjim momentima susreta, ali Chadrac Akolo nije uspio realizovati nastrožiju kaznu pa je ostalo 0:1.

Eintracht Frankfurt je nakon poraza od Bayerna u prošlom kolu, danas na svom terenu remizirao sa Schalkeom rezultatom 2:2.

Poveli su domaći već u prvoj minuti nakon akcije u režiji srbijanskog dvojca. Gaćinović je bio asistent, a Jović strijelac gola za 1:0.
Rezultatom 1:0 se otišlo na odmor, a domaći stižu do prednosti od 2:0 u 66. minuti nakon što se Haller sjajno snašao pred golom Schalkea.
Gosti su, ipak, do kraja uspjeli doći do izjednačenja. Prvo je Embolo u 82. minuti pogodio za 2:1, da bi bod Schalkeu donio Naldo golom u 95. minuti susreta.

Werder je na svom terenu odigrao dosta zanimljivu utakmicu sa Mainzom, a na kraju je susret okončan remijem, rezultatom 2:2.

Došao je Werder vrlo brzo do vodstva od 2:0 i to preko Bargfredea u 2. i Belfodila u 17. minuti, ali Mainz uzvraća u drugom poluvremenu.
Quaison pogađa za 2:1 u 70. minuti, a Frei u zadnjim trenucima susreta postiže gol za 2:2 i važan bod Mainza.

Prava golijada je viđena u susretu Augsburga i Freiburga. Ove dvije ekipe su priredile sjajnu predstavu, a njihov duel je na kraju okončan rezultatom 3:3, iako je Freiburg do 91. minute imao dva gola prednosti.
Vodio je dakle Freiburga 1:3 do samog finiša susreta, a onda Finnbogason postiže dva gola (u 91. i 93. minuti) i donosi bod Augsburgu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednjeplasirani Koln je konačno došao do prve pobjede u ovoj sezoni Bundeslige. Jarčevi su bili bolji od Wolfsburga sa 1:0, a jedini gol na utakmici je postigao Clemens u 67. minuti.

Bundesliga, 17. kolo - rezultati:
Augsburg - Freiburg 3:3
Frankfurt - Schalke 2:2
Koln - Wolfsburg 1:0
Sttutgart - Bayern 0:1
Werder - Mainz 2:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.