Kahn: Ferguson je još ljut na mene

Odbio da pređe u Manchester United

Kahn: Ferguson je još ljut na mene

Legendarni njemački golman Oliver Kahn otkrio je da je svojevremeno imao ponudu da pređe u Manchester United.

Kahn je nastupajući za Bayern godinama slovio za jednog od najboljih golmana svijeta, a među onima koji su ga željeli dovesti bio je i Alex Ferguson, no do transfera u Man. United nikada nije došlo.

Škota je to očigledno mnogo pogodilo, te i dalje ne može da oprosti Kahnu.

"Ferguson je još ljut na mene. Smatrao je da mi je mjesto u Manchester Unitedu 2003. i 2004. godine. Za mene je u to vrijeme Bayern bio najvažniji na svijetu i nijedan drugi klub me nije interesovao", kazao je Kahn, pa dodao:

"Da se sada pitam, vjerovatno bih prihvatio ponudu. Bio je to veliki izazov", dodao je Kahn umjesto kojeg je na Old Trafford stigao Edwin Van der Sar.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjećamo, Kahn je za Bayern branio od 1994. do 2008. godine. U tom periodu osvojio je osam naslova šampiona Njemačke, po šest kupova i superkupova, a po jednom je slavio u Ligi šampiona, Kupu UEFA i Interkontinentalnom kupu.

Na golu minhenskog kluba stajao je u 780 takmičarskih utakmica, dok je za Njemačku branio 86 puta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi