Pitanje bez pravog odgovora ili?

Zašto Griezmann uvijek napušta timsko slikanje?

Edmir Škorić

Antoine Griezmann ima jednu neobičnu rutinu prije početka svake utakmice.

Napadač Atletico Madrida je ove sezone u 14 utakmica postigao samo tri gola i definitivno nije u onoj prošlosezonskoj formi, mada i bez njegove pomoći Atletico upisuje pobjede i nalazi se u vrhu tabele.

Atletico je sinoć s 1:0 pobijedio Alaves, a Griezmann i dalje prije početka meča bježi sa timskog poziranja pred fotografima.

Zašto to radi? Nema pravog odgovora, ali jedna od teorija je da je nezadovoljan u Atleticu i želi već ranije najavljeni transfer u Manchester United, pa odluči da se "izbriše" iz tima tako što napušta timsko slikanje.

Ugledna Marca pak ima drugu teoriju, a to je da požuri s fotografisanjem i da onda ide po loptu koju stavlja na centar i ima običaj da se što brže i bolje spremi za početak meča.

"Nije u najboljoj formi, ali moramo ga podržati, sezona je duga i on će nam biti jako potreban kasnije", kazao je trener Jorgandžija Diego Simeone.

Inače, ovako bi trebala da izgleda timska fotografija Atletica, u trenutku kada se ipak Francuz malo duže zadrži zagrljen s ostatkom ekipe dok čeka na blic fotoaparata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.