Torres: Bio sam pogođen kada sam vidio kakav je teren u Caseni

Napadač Atletico Madrida prisjetio se svojih dana u Seriji A

Torres: Bio sam pogođen kada sam vidio kakav je teren u Caseni

E. Ganibegović

Nekadašnji napadač Milana Fernando Torres priznao je kako mu nije na najbolji način legao italijanski nogomet. 

Torres je postigao samo jedan gol u 10 nastupa za Milan tijekom svoje kampanje na San Siru u sezoni 2014/15.

Također, sadašnji napadač Altetico Madrida objasnio je kako je njegovo vrijeme u Italiji ostavilo trajan uticaj na njega.

"U Milanu sam odigrao svega 10 utakmica i nisam imao vremena da shvatim kakav se to tamo nogomet igra, ali bilo je i stvari koje su me dosta pogodile", rekao je španski internacionalac za TuttoNapoli.

"Bio sam pogođen kada sam vidio kakav je teren u Caseni. Nikada nisam igrao na takvom travnjaku na ovoj razini."

"Šteta je, jer onda idete igrati na Olimpico, iako to nije potpuno nov objekat, ali tu postoji posebna atmosfera. Stadioni poput ovog trebaju biti modernizovani".

"Milanski klubovi? Odlazak u Evropu u posljednje vrijeme im pravi probleme, ali srećom Juventus je stigao do dva finala, te tako održao italijanski nogomet na visokoj razini."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Balansirana italijanska liga? To je dobro i predstavlja veliku priliku, ali ne smije da dođe do apsolutne dominacije Juventusa, Intera i Milana."

"Imajući više klubova koji se bore za Scudetto čini Seriju A mnogo više uzbudljivom", zaključio je Torres.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti