Ronaldo uoči El Clasica zatražio špalir: Stigao je i odgovor od Barcelone

Adnan Beganović

U subotu je na rasporedu jedan od najvećih derbija na svijetu, onaj između Reala i Barcelone, a kao i uoči svakog tenzije neprestano rastu.

Barcelona u El Clasico ulazi sa 11 bodova prednosti uz utakmicu više i eventualnom pobjedom u Madridu vjerovatno bi riješila pitanje prvaka.

Svjesni su toga i u Madridu, a nakon što su osvojili titulu klupskog svjetskog prvaka, najbolji svjetski igrač Cristiano Ronaldo izjavio je da bi Barcelona u njihovu čast trebala napraviti špalir.

"Bilo bi sjajno da nam to prirede, ipak smo mi dvostruki svjetski prvaci", rekao je Ronaldo nakon trijumfa protiv Gremija i tako pokušao isprtovocirati ljute rivale.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I uspio je, pošto je veoma brzo iz Barcelone stigao odgovor i to od direktora Guillerma Amora.

"Radimo špalir nekom ko je bolji od nas u istom takmičenju, a ovdje to nije slučaj", jasno je poručio Amor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.