Paco Alcacer propušta El Clasico

Povreda igrača Barcelone

Paco Alcacer propušta El Clasico

Napadač Barcelone Paco Alcacer je pretrpio povredu u pobjedi svoje ekipe protiv Deportivo La Corune, te će morati na nešto dužu pauzu zbog koje će propustiti i okršaj sa Real Madridom.

Iz Barcelone su potvrdili da je Alcacer "tokom prvog poluvremena utakmice na Nou Campu zadobio povredu mišića lijeve noge."

Ukoliko njegov oporavak protekne prema planu, Alcacer bi se ekipi trebao priključiti za tri sedmice, a iz Barce očekuju da bi mogao zaigrati u utakmici protiv Levantea, 7. januara 2018. godine.

Međutim, Alcacer sigurno neće biti spreman za El Clasico koji se igra na Santiago Bernabeu narednog petka, 23. decembra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Paco Alcacer je u Barcelonu stigao 2016. godine iz Valencije, a iako je u svojoj prvoj sezoni na Nou Campu naišao na dosta kritika, u posljednje vrijeme igra u puno boljoj formi. Tako je u ovoj sezoni u 12 utakmica u svim takmičenjima za Barcu uspio postići pet golova i upisati tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi