Phoenix bolji od Dallasa

San Antonio bez problema protiv Clippersa

San Antonio Spursi su na svom parketu stigli do lagane pobjede nad Los Angeles Clippersima rezultatom 109:91.

Clippersi danas jednostavno nisu mogli ništa protiv Spursa koji su od prije nekoliko dana pojačani oporavljenim Kawhijem Leonardom. Istina, Leonard još uvijek ima velike restrikcije kada je minutaža u pitanju.

Domaći su tako od samog početka nametnuli svoj ritam, te su već u prvoj dionici stigli do dvocifrene prednosti.

Spursi su držali vodstvo do kraja utakmice, a gosti su ih uspjeli namučiti samo polovinom treće četvrtine, ali Aldridge i društvo su lagano odbili sve pokušaje Clippersa da se potpuno vrate u utakmicu, pa su brzo vratili sigurnu prednost.

Do kraja je Spursima ostalo samo da lagano privedu susret kraju, što su i uradili, pa su slavili sigurnu pobjedu.

Kod Spursa je najefikasniji bio LaMarcus Aldridge sa 19 poena, dok je 16 dodao iskusni Tony Parker. Kada su u pitanju Clippersi, po 13 poena su ubacili Jamil Wilson i DeAndre Jordan.

Phoenix Sunsi su upisali gostujuću pobjedu nad Dallas Mavericksima rezultatom 97:91, iako su domaći u četvrtu četvrtinu ušli prednošću od sedam poena (75:68).

Ipak, Phoenix je sjajno odigrao u finišu i na kraju stigao do preokreta i pobjede.

Pobjedničku ekipu je predvodio TJ Warren sa 19 poena, dok se kod Dallasa istakao Harrison Barnes sa 26 ubačenih poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.