Philadelphija nakon produžetka bolja od Minnesote, Sacramento slavio protiv Phoenixa

NBA liga

Philadelphija nakon produžetka bolja od Minnesote, Sacramento slavio protiv Phoenixa

Košarkaši Sacramento Kingsa slavili su večeras pobjedu protiv Phoenix Sunsa sa 99:92.

Tokom prve dionice ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a taj period igre završen je prednošću gostiju od dva poena. U drugom dijelu Sunsi brzo odlaze i na deset poena prednosti, ali domaći uspjevaju da se vrate u meč, a Sunsi su ipak zadržali prednost i na odmor otišli sa vodstvom 51:49.

Drugo poluvrijeme je donijelo izjednačenu igru u trećoj, ali i bolju partiju domaće ekipe u posljednjoj dionici. Kingsi su tek u posljednjim minutama utakmice uspjeli da naprave prednost koja je za Sunse bila nedostižna i na kraju su slavili pobjedu od 99:92.

Do trijumfa ih je vodio George Hill sa 18 poena, a Zach Randolph je ubacio 17. Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović je imao deset poena uz pet skokova i četiri asistencije na ovom meču.

Kada su u pitanju ostale utakmice, ekipa Philadelphije 76ersa je pobijedila nakon produžetka Minnesota Timberwolvese sa 118:112. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Joel Embiid sa 28 poena, dok je kod poraženih Kimmy Butler imao čak 40 ubačaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi