Warriorsi u drugom poluvremenu slomili otpor Maveriksa

Pobjeda na domaćem parketu

Warriorsi u drugom poluvremenu slomili otpor Maveriksa

Košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili su danas na domaćem parketu Dallas Maverikse sa 112:97 u okviru NBA lige.

Gosti su iznenađujuće dobro otvorili meč i nakon prve dionice imali su prednost od četiri poena (28:24). U drugoj četvrtini domaći uspjevaju izjednačiti rezultat pa se na poluvrijeme odlazi pri rezultatu 48:48.

Nastavak utakmice donosi ipak daleko bolju igru Warriorsa koji su susret prelomili tek u posljednjoj četvrtini, ali su na kraju ipak uspjeli da sleve uvjerljivu pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio sjajni Kevin Durant sa 36 poena i 11 skokova, dok je Klay Thompson dodao 25 koševa uz pet skokova. Kod poražene ekipe najefikasniji je bio legendarni Dirk Nowitzki sa 18 poena i devet skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi