Houston razbio Spurse, Denver velikim preokretom do pobjede

NBA liga

Houston razbio Spurse, Denver velikim preokretom do pobjede

E. Ganibegović

Košarkaši Denver Nuggetsa su nakon jednog produžetka uspjeli slomiti otpor New Orleans Pelicansa i tako doći do pobjede rezultatom 117:111.

Pelicansi su u prvom dijelu meča bili bolji protivnik, pa su poslije prve dvije četvrtine imali 12 poena prednosti.

Nastavili su Cousins i društvo sa boljom košarkom i u daljem toku meča, te su nakon tri dionice imali vodstvo od 10 poena razlike. Međutim zadnja četvrtina donijela je sjajnu igru domaćeg sastava, koji uspjeva da dođe do poravnanja i odvede utakmicu u produžetak.

Nuggetsi su bili u naletu i željeli su doći do pobjede, što su na kraju i uspjeli, jer su Pelicansi u produžetku pokazali vrlo malo.

DeMarcus Cousins je za goste brojao do 29, dok je u pobjedničkom sastavu Gary Harris odigrao sjajnu utakmicu i postigao 21 poen.

U posljednjoj utakmici večerašnjeg programa NBA lige snage su odmjerili Houston Rocketsi i San Antonio Spursi u Toyota Centru. Rakete su stigle do zaslužene i visoke pobjede rezultatom 124:109.

Spursi nisu mnogo pokazali u ovom meču u kojem im se u momčad vratio njihov najbolji igrač Kawhi Leonard.

Chris Paul je bio sjajan, kao i James Harden. Obojica su postigli po 28 poena, a za goste je najefikansiji bio LaMarcus Aldridge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi