Večeras na rasporedu tri meča NBA lige

Wizardsi uvjerljivi protiv Pelicansa, Kingsi slavili protiv 76ersa

Večeras su na rasporedu tri utakmice američke NBA lige, a do sada su dvije već završene. Washington Wizardsi su pobijedili New Orleans Pelicanse, a Sacramento Kingsi Philadelphija 76erse. 

Wizardsi su dočekali Pelicanse i kući su ih ispratili sa deset poena razlike. Bila je ovo treća pobjeda za Čarobnjake na posljednje četiri utakmice, dok su Pelicansi doživjeli drugi vezani poraz.

Domaći košarkaši su već u prvoj dionici pokazali da će ova utakmica ići u jednom pravcu jer su stekli prednost od čak 17 poena (36:19). U drugom periodu njihova prednost je rasla do maksimalnih 25 poena, ali tada je krenuo nevjerovatan pad i u posljednjim minutama prvog dijela meča gosti dolaze do samo minus šest (61:55).

Stvari se ipak vraćaju na mjesto u trećoj četvrtini jer Wizardsi ponovo odlaze do 23 poena prednosti, a u posljednjoj dionici su rutinski sačuvali prednost i stigli do pobjede. Do trijumfa ih je vodio Bradley Beal sa 26 poena, a Mike Scott je dodao 24. U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Anthony Davis sa čak 37 poena, a DeMarcus Cousins je ubacio 26 poena uz 13 skokova.

U drugom meču koji je završen Kingsi su pobijedili u gostima 76erse sa 101:95. Najefikasniji kod gostiju bio je Zach Randolph sa 27 koševa, a također je veoma dobar bio i Buddy Hield sa 24 poena. Kod poražene ekipe Robert Covington je ubacio 17 koševa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.