Triler u Fargo Centru pripao Oklahomi, Memphis bolji od Hawksa

Bucksi poraženi od Bullsa

Triler u Fargo Centru pripao Oklahomi, Memphis bolji od Hawksa

E. Ganibegović

Sjajnu košarkašku predstavu su nam priredili Philadelphija i Oklahoma, a na kraju nevjerovatne utakmice, do pobjede su stigli Westbrook i društvo rezultatom 117:119.

Prvo puluvrijeme ovog meča pripalo je Oklahomi koja je imala osam poena prednosti prije početka drugog dijela susreta. Domaći sastav se u trećoj dionici vrača u meč i svoj zaostatak spušta na četiri poena.

Gosti su u posljednjoj dionicu u potpunosti pali, pa su Embiid i ekipa stigli do egala i tako utakmicu odveli u produžetke, gdje se nastavila tijesna borba između ove dvije ekipe.

Igrala su se čak tri produžetka. Međutim, Oklahoma je bila nešto bolja, pa je uspjela upisali pobjedu na ovom neugodnom gostovanju.

Russel Westbrook je upisao tiple double sa 27 poena, 18 skokova i 15 asistencija, dok su sjajnu partiju odigrali i Paul George, kao i Carmelo Anthony. Na drugoj strani nezaustavljiv je bio Joel Embiid s 34 poena, a Ben Simmons je imao double-double učinak sa 12 poena i 11 asistencija.

Rezultati ostalih utakmica:

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 96:94

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 109:115

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi