Cavsi bolji od Wizardsa, treći uzastopni tripl-double Jamesa
Washington je pružio čvrst otpor, ali finiš susreta je pripao LeBronu i društvu

Indiana bez većih problema protiv Brooklyna

Cavsi bolji od Wizardsa, treći uzastopni tripl-double Jamesa

Cleveland Cavaliersi su nakon neizvjesne borbe tokom većeg dijela susreta u finišu, ipak, "dodali gas" i upisali gostujuću pobjedu nad Washington Wizardsima rezultatom 106:99.

Prva četvrtina je protekla u zanimljivom nadmetanju. Ekipe su se nekoliko puta smijenjivale u vodstvu, a tek u finišu ovog perioda Cavsi uspostavljaju, kakvu-takvu, nadmoć i u drugu četvrtinu ulaze sa plus četiri (27:23).

Većim dijelom druge četvrtine Cavsi imaju prednost, ali Wizardsi ne posustaju, pa pred odlazak na odmor stižu i do prvog vodstva nakon dugo vremena. Ipak, na odmor se otišlo neriješenim rezultatom (60:60).

Wizardsi nekoliko puta u trećem periodu dolaze do vodstva, ali Cavsi ne dopuštaju neku značajniju prednost domaćima.
Vodili su Wizardsi sa četiri poena prednosti i početkom zadnjeg perioda, ali onda Cavsi ulaze u seriju i do kraja uspijevaju doći do nešto osjetnijeg vodstva koje će im biti dovoljno za trijumf.

Još jednu sjajnu partiju je pružio neumorni LeBron James, koji je upisao svoj treći uzastopni tripl-double (šesti u sezoni) sa 20 poena, 12 skokova i 15 asistencija. Najefikasniji u ekipi Clevelanda je bio Kevin Love sa 25 poena, dok je Jeff Green dodao 15.
Kada je u pitanju Washington, Beal je ubacio 25 poena, Mike Scott 19, dok je John Wall susret završio sa double-double učinkom (15 poena i 10 skokova).

Indiana Pacersi su bez većih problema upisali gostujuću pobjedu nad Brooklyn Netsima rezultatom 109:97.

Gosti su početkom druge četvrtine preuzeli prednost koju do kraja nisu ispuštali, pa su slavili dosta laganu pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Victor Oladipo sa 26 poena, dok su odlične partije pružili i Domantas Sabonis (17 poena) i Myles Turner (16 poena).
Najefikasniji u ekipi Brooklyna je bio Allen Crabbe sa 17 postignutih poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi