Zlatni dečko

Nema šta nije uradio, a tek je danas proslavio 19. rođendan

Najbolji mladi fudbaler svijeta Kylian Mbappe danas je proslavio 19. rođendan, a čestitke mu stižu sa svih krajeva svijeta.

Iako je vrlo mlad, Mbappe se već može pohvaliti da iza sebe ima 90 odigranih utakmica u seniorskoj konkurenciji. Postigao je 39 golova, osvojio Ligue 1 sa Monacom i stigao sakupiti deset nastupa za A reprezentaciju Francuske.

Kylian Mbappe je aktuelni osvajač nagrade Golden Boy, koja se svake godine dodjeljuje najboljem mladom fudbaleru svijeta, ali je do sada niko nije osvojio toliko dominantno kao on.

Također, Kylian Mbappe je vlasnik drugog najskupljeg transfera svih vremena s obzirom da je njegov prelazak iz Monaca u PSG bio vrijedan čak 185 miliona eura.

Pitanje je treba li Mbappea i dalje oslovljavati kao "nadolazeću zvijezdu" s obzirom na sve što je do sada već pokazao za vrijeme svoje kratke seniorske karijere. Vrijeme radi za njega i u budućnosti od njega možemo očekivati nova čuda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.