Zbog isključenja u Kupu BiH

Kažnjena trojica fudbalera Sloge i trener Darko Vojvodić

Midhat Šljivak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Federacije BiH kaznila je trojicu fudbalera Sloge iz Simin Hana, kao i trenera Darka Vojvodića.

U susretu četvrtfinala Kupa BiH protiv Slobode na Tušnju, trojica fudbalera ekipe iz Simin Hana su isključena. Ranije su pod tuš morali Nemanja Stjepanović, Samir Efendić i Ivan Kostić, a Disciplinska komisija je donijela odluku da ih kazni sa jednom utakmicom zabranje igranja.

Ovaj trojac tako neće biti u mogućnosti da igra u prvoj utakmici drugog dijela sezone u kojoj će Sloga gostovati kod Metalleghea u Jajcu.

Također, kažnjen je i trener ovog tima Darko Vojvodić. Zbog komentara i uvreda koje je uputio tokom i nakon utakmice, on će u kasu Saveza uplatiti 500KM.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pored igrača Sloge, kažnjen je i fudbaler sarajevskog Olimpika Đoko Milović. On je zbog crvenog kartona u duelu Kupa protiv Zvijezde 09 dobio dvije utakmice suspenzije.

Milović će propustiti duele sa Veležom i Čapljinom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.