Iskusni napadač se vratio na teren

Agent: Rossi može ponovo igrati za Italiju

Italijanski fudbaler Giuseppe Rossi vratio se u italijansku Seriju A nakon što se oporavio od teške povrede ligamenata koljena.

Debi za ekipu Genove imao je prije tri dana na gostovanju kod Juventusa u okviru Kupa Italije, a odigrao je oko 20 minuta.
Njegov agent smatra da bi Rossi ponovo mogao zaigrati za reprezentaciju Italije.

"Ako nisam uzbuđen, onda sam sretan zbog njegovog povratka. Bilo je kao da ima debi u Seriji A. Giuseppeu nikada nije nedostajalo tehnike, talenta ili profesionalizma. Nažalost, njegovo tijelo mu je predstavljalo problem jer je imao pet operacija. Danas on ima 30 godina i ima veliko iskustvo. Kada govorimo o fudbalskim godinama, Rossi ima 25 ili 26 jer je nažalost igrao jako malo. Želim se zahvaliti predsjedniku Preziosiju što ga je doveo u Genovu. Ako ostane zdrav, može biti veoma važan i za tim i za reprezentaciju", rekao je njegov agent Federico Pastorello.

Podsjetimo, Rossi je tokom karijere između ostalog igrao za ekipe Manchester Uniteda, Newcastlea, Parme, Villarreala i Fiorentine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.