Rossi: Zaželio sam se italijanskog fudbala

Napadač se vratio u Seriju A

Rossi: Zaželio sam se italijanskog fudbala

Sjajni italijanski napadač Giuseppe Rossi vratio se u Seriju A i potpisao za Genovu.

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda i Villarreala imao je brojnih problema sa povredama tokom karijere, a posljednja ga je od terena odvojila oko osam mjeseci.

Većinom su bile u pitanju povrede ligamenata koljena zbog kojih Fiorentina krajem prošle sezone nije htjela produžiti ugovor s njim, pa je on postao slobodan igrač, a sinoć je u Kupu Italije debitovao za svoj novi tim - Genovu.

Bilo je to u porazu od Juventusa (2:0), a Rossi je nakon meča rekao da se zaželio italijanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Osjećao sam se sjajno nakon što osam mjeseci nisam igrao. Zaista sam htio dokazati da sam u dobroj formi i da mi saigrači mogu vjerovati. Radili smo naporno i zaista je šteta što nismo ostvarili bolji rezultat. Zaista mi je nedostajao italijanski fudbal. Ovdje sam odrastao, imam mnogo prijatelja. Osim toga, u Juventusu postoji nekoliko momaka s kojima sam igrao u reprezentaciji i bilo ih je lijepo vidjeti opet. Ovdje postoji mnogo respekta za mene i to mi mnogo znači. Zahvaljujem se svima i sada samo želim da postanem još jači", rekao je Rossi nakon meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi