Mediaset kupio prava

Italijani uskraćeni za mečeve SP-a na državnoj televiziji

Edmir Škorić

Po prvi put Italijani neće na državnoj televiziji moći da gledaju utakmice Svjetskog prvenstva.

Italijani nisu prošli na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, pa ne vlada preveliki interes za mečevima Svjetskog prvenstva koje se igra narednog ljeta.

Prvi put nijedna od 64 utakmice Mundijala neće biti emitovane na italijanskoj držaavnoj televiziji, a prava je za ove utakmice kupio Mediaset.

Mediaset je 1987. godine osnovao Silvio Berlusconi, bivši premijer Italije i predsjednik AC Milana, koji je za 78 miliona eura kupio prava na utakmice iz Rusije.

Postaje sve učestalija praksa da privatne televizijske stanice kupuju prava na sve bitnije sportske događaje, dok se javni emiteri suočavaju s milion problema. Makar je to slučaj na ovim prostorima, a čini se da ni u Italiji nije ništa bolje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.