Kako će javnost reagovati na kontroverznu izjavu Giannija Infantina?

Predsjednik FIFA-e previše subjektivan

Kako će javnost reagovati na kontroverznu izjavu Giannija Infantina?

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Gianni Infantino dao je prilično kontroverznu izjavu koja se tiče neučešća Italije na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Iako je Infantino Švicarac, vuče italijanske korijene i tako se osjeća, a povodom neuspjeha Azzurra je izjavio da će to biti tragedija za Svjetsko prvenstvo.

"Pored toga što sam predsjednik FIFA-e, ja sam navijač i zaljubljenik u fudbal. Moram priznati da će Svjetsko prvenstvo bez Italije biti prava tragedija", poručio je Infantino na ceremoniji Collari d'Oro u Rimu, te prisutnim poručio:

"Morate dobro raditi da biste vratili Italiju tamo gdje ona zaslužuje biti - na krovu svijeta".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetska javnost mogla bi osuditi izjavu prvog čovjeka FIFA-e, koji je do sada korektno i dobro obavljao svoj posao. Ipak, ovoga puta je bio previše subjektivan prilikom davanja izjave.

Podsjetimo, Italija je bez plasmana na Svjetsko prvenstvo ostala zbog eliminacije od Švedske u baražu za Mundijal (1:0, 0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi