Hrabro italijansko srce: Buffon će igrati na Euru 2020. godine ako bude trebalo

Spreman na sve za svoju zemlju

Hrabro italijansko srce: Buffon će igrati na Euru 2020. godine ako bude trebalo

E. Čaušević

Italijanski golman Gianluigi Buffon će prema svemu sudeći na kraju ove sezone završiti svoju karijeru, ali je otkrio da ta odluka još uvijek nije konačna.

Buffonova želja bila je da se od fudbala oprosti na najbolji način, a to je nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu sa reprezentacijom Italije. Međutim, njegov san je uništen jer se Italija prvi put nakon 1958. godine nije uspjela plasirati na Mundijal što je bio emotivni krah ga Gigija.

Iako se vjeruje da će legendarni golman okačiti rukavice o klin na kraju ove sezone, Buffon je svojom izjavom probudio nadu da će se zadržati na velikoj sceni još neko vrijeme. Čak šta više Buffon je ostavio otvorenu mogućnost da nastupi na Evropskom prvenstvu za četiri godine ukoliko ga Italija bude trebala.

"Živim dan po dan i ne želim ništa da isključim. Nakon eliminacije u baražu dobio sam mnogo podrške i ljubavi. Ljudi su shvatili da nikada nisam nosio masku u svojoj karijeri i to je ono što se zaista cijeni. Uzeo sam pauzu od nacionalnog tima, ali nikada ne bih odbio poziv u budućnosti ako me Italija bude trebala", rekao je Buffon, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Italija i Juventus su me uvijek smatrali vojnikom. Čak i kada budem imao 60 godina ne bih odbio njihove pozive. Sve dok mislim da mogu pomoći bit ću tu. Ne isključujem mogućnost da budem na EP-u 2020. godine i da se vratim iz penzije ako me Italija bude trebala".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi