Premier liga

Begović četiri puta vadio loptu iz mreže na Etihadu

Edmir Škorić

Manchester City je danas upisao novu pobjedu, dok je prava golijada viđena na susretu West Hama i Newcastlea.

City je, očekivano, ostvario danas pobjedu nad ekipom Bournemoutha od 4:0, a strijelci u novom trijumfu Građana bili su Sergio Aguero (2), Raheem Sterling i Danilo.

Asmir Begović ih nije uspio zaustaviti, pa je njegov tim sada u opasnoj zoni sa 16 bodova, dok je City povećao prednost u odnosu na United na 14 bodova, ali Crveni vragovi večeras igraju svoj meč protiv Leicestera.

Čak pet pogodaka viđeno je u Londonu gdje je West Hahm poražen s 2:3 od Newcastlea. Arnautović je rano pogodio za Čekićare, no Saivet i Diame režiraju preokret Svraka, a nakon što je Ayew promašio penal za 2:2 u 56. minuti, Atsu već u 60. pogađa za 3:1.

Ayew se iskupio golom u 68. minuti, ali West Ham nije uspio da izbjegne poraz, iako je u posljednje vrijeme u dobroj formi. Newcastle je ovom pobjedm pobjegao iz opasne zone.

Stoke je s 3:1 pobijedio WBA, dok je Brighton s 1:0 bio bolji od Watforda, a bez pobjednika su završeni dueli Southamptona i Huddersfielda, odnosno Swanseaja i Crystal Palacea.

Premier liga, 19. kolo:
Brighton - Watford 1:0 (Gross 64)
City - Bournemouth 4:0 (Aguero 27, 80, Sterling 53, Danilo 85)
Southampton - Huddersfield 1:1 (Austin 24/ Depoitre 64)
Stoke - WBA 3:1 (Allen 19, Choupo-Moting 45, Sobhi 95/ Rondon 51)
Swansea - Crystal Palace 1:1 (Ayew 77/ Milivojević 59 - penal)
West Ham - Newcastle 2:3 (Arnautović 6, Ayew 68/ Saivet 10, Diame 52, Atsu 60)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.