Guardiola spremio veliko iznenađenje za januarski prelazni rok

Želi Busquetsa

Guardiola spremio veliko iznenađenje za januarski prelazni rok

Endin Čaušević

Manchester City ove sezone pruža fantastične partije i još uvijek ekipa Pepa Guardiole u Premiershipu nije upisala nijedan poraz, te ubjedljivo čuvaju prvo mjesto sa čak 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Manchester United.

Međutim, čini se da španski stručnjak još uvijek nije zadovoljan igračima koje ima na raspolaganju, te se sve više špekuliše da će Građani ponovo biti aktivni na tržištu. Na meti Cityja nalazi se Alexis Sanchez, ali Guardiola očito želi dodatno da pojača vezni red.

Prema pisanju engleskih medija Guardiola želi da na prvom mjestu u januaru bude Sergio Busquets jer svim silama želi da dovede veznjaka Barce na Etihad. Upravo je Guardiola najzaslužniji što se Busquets izborio za minute na Nou Campu i očito je da želi ponovo sarađivati sa 29-godišnjim veznjakom.

Guardiola na raspolaganju ima Yayu Tourea, Ilkayja Gundogana i Fernandinha, ali nije previše zadovoljan tim izborom. Toure je blizu odlaska, a Gundogan često ima problema s povredama. Jasno je da bi dolazak Busquetsa dosta pojačao tu konkurenciju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi