Galtier preuzima Lille

Lille pronašao zamjenu za Bielsu

Teme:

Francuski prvoligaš Lille riješio je pitanje novog šefa stručnog štaba. 

Nakon što je prije sedmicu dana raskinut ugovor sa Marcelom Bielsom, trenutno 18. plasirani tim Ligue 1 je za novog trenera postavio Christophea Galtiera kojem je ovo ujedno i povratak u Lille.

Galtier je svojevremeno kao fudbaler imao priliku za ovaj klub nastupati u razdoblju od 1987. do 1990. godine, dok je kao trener prethodno osam godina vodio St. Etienne. Bio je, također, pomoćnik u Lyonu, Sochauxu, Bastiji, Marseilleu, Portsmouthu...

"Postigli smo dogovor sa Galtierom i potpisat ćemo ugovor u narednim danima", saopštili su iz Lillea.

Lille se trenutno nalazi u velikim problemima. Uoči nove sezone u momčad je uloženo 60 miliona eura i očekivalo su se rezultati, međutim Lille je trenutno na 18. poziciji i do kraja sezone će voditi grčevitu borbu za opstanak.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.